A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Dynamic Pilates & Fitness
< >
1 2 3

DYNAMIC PROGRAMI

INDIVIDUALNI PROGRAM

Individualni program podrazumeva vežbanje sa trenerom koji vas sve vreme nadgleda i prati.

Uključuje testiranje, merenje putem vage koja nam daje parametre o telesnoj težini, o procentma masti i vode u organizmu kao i vrednostima bazalnog metabolizma.

Individualni program obuhvata rad na kardio trenažerima i program vežbanja Dynamic Pilates metode.

Takođe ukoliko postoji potreba naš nutricionista uradiće vam individualni program ishrane ili vas besplatno savetovati o pravilnoj ishrani


POLUINDIVIDUALNI PROGRAM

Program u paru podrazumeva da vežbate sa još jednom osobom i vašim trenerom.

Trening je prilagođen vašim mogućnostima i sposobnostima, ali i mogućnostima i sposobnostima vašeg para.

Program u paru uključuje testiranje, merenje putem vage koja nam daje parametre o telesnoj težini, o procentma masti i vode u organizmu kao i vrednostima bazalnog metabolizma.

Ovaj program obuhvata rad na kardio trenažerima i program vežbanja Dynamic Pilates metode.


PROGRAM U GRUPI

Program u grupi podrazumeva rad u grupi sa jos dve do tri žene i trenerom. Grupa se sastoji od vežbačica koje su približno istih godina, slične konstitucije i sličnih sposobnosti tako da je trening maksimalno prilagođen celoj grupi.

LIGHT PILATES

Light pilates je program vežbanja pilates vežbi koje su modifikovane i prilagođene osobama koje imaju preko 50 godina. Može biti individualni, u paru ili grupni trening. Pilates za trudnice je program vežbanja koji je prilagođen trudnicama. Ovaj program se radi najčešće kao grupni, ali može i u paru ili individualni.


ANTICELULIT PROGRAMAnticelulit program je kombinacija programa vežbanja, programa ishrane i anticelulit masaže. Uključuje testiranje, merenje putem vage koja nam daje parametre o telesnoj težini, o procentma masti i vode u organizmu kao i vrednostima bazalnog metabolizma.

Ovaj program obuhvata rad na kardio trenažerima i program vežbanja dynamic pilates metode.Takođe ukoliko postoji potreba naš nutricionista uradi će vam individualni program ishrane ili besplatno vas savetovati o pravilnoj ishrani. Anticelult masaža podrazumeva najmanje 10 vezanih tretmana ručne masaže koju radi profesionalni maser i fizioterapeut.

Pre početka vežbanja preporuka je da se urade neki osnovni lekarski pregledi koji će nam dati uvid u vaše zdravstveno stanje. Trudnice i sve osobe koje nisu se dugo bavile fizičkom aktivnošću, a imaju preko 35 godina bi svakako morale da konsultuju svog lekara pre početka vežbanja.

ADEKVATAN PROGRAMAnticelulit program koji se radi u Dynamic Studiju podrazumeva adekvatan program ishrane i vežbanja uz anticelulit masažu.

Samo promena životnih navika koja podrazumeva da fizička aktivnost i pravilna ishrana postanu deo vašeg svakodnevnog života, deo vaše kulture uticaće ne samo da se oslobodite celulita, već i da imate više energije, da se osećate bolje i da budete jednom rečju zdravije.

Prema nedavnim istraživanjima celulitom je, u raznim fazama, zahvaćeno oko 85% žena i treba ga shvatiti ne samo kao estetski već i kao zdravstveni problem. Pojam CELULIT označava estetski problem i ozbiljan zdravstveni poremećaj (posebno stanje vezivnog tkiva) prirodnih funkcija tijela, a s obzirom da nije nužno vezan za debljinu, mogu ga imati i mršave osobe.

Uzrokuje ga genetika, hormoni, stres, loša cirkulacija, nedovoljno bavljenje fizičkim aktivnostima, nepravilna ishrana.

CELULITCelulit je kompleksan problem, pa je stoga i njegovo uklanjanje kompleksno.

Uklanjaje celulita je dugotrajan proces, koji zavisi pre svega od istrajnosti i volje osobe koja želi da ga eliminiše ili bar smanji.

Niti jedna, do sada poznata metoda, sama po sebi nije garantovano uspešna, no moguće je značajno smanjiti njegovo spoljašnje izražavanje te usporiti njegovo napredovanje.

Vežbanje, masaža, limfna drenaža i promena navika u ishrani uz adekvantan unos tečnosti mogu učiniti da dodje do poboljšanja stanja dela tela zahvaćenim celulitom.U zavisnosti koji je uzrok celulita može se postići i više od poboljšanja postojećeg stanja.

MASAŽE DINAMIC STUDIJA:

Masaža može da bude terapija, ali i odlična prevencija. Oslobađa telo od napetosti, podstiče cirkulaciju, ublažava stres, bori se protiv nesanice, razgrađuje celulit i stvara harmoniju između duše i tela. U Dynamic Studiju se rade sledeće masaže:

SPORTSKA MASAŽA je masaža u kojoj se upotrebljavaju specijalni zahvati i pokreti koji imaju za cilj brzu i potpuniju pripremu sportista za trening i brzi i bolji oporavak nakon treninga.

RELAKS MASAŽAČesto se dešava da osobe koje su pod konstantnim stresom, zbog posla ili određenih životnih okolnosti, nauče da žive u grču. Za njih je napetost uobičajeno stanje duha i tela, pa i ne smatraju da nešto treba da preduzmu. Kad osetimo nemir, potrebu da otputujemo ili na neki drugi način "osvežimo" život, masaža može biti prvi korak ka normalizovanju stanja. Kod muškaraca stres je lociran u lumbalnom delu leđa, a kod žena u predelu vrata, ramena i između lopatica. Antistres masažu treba raditi bar dva puta mesečno.

ANTICELULIT MASAŽAAnticelulit masažu najbolje je otpočeti poslednje dana od menstrualnog ciklusa. Tretman se radi svakodnevno, eventualno svaki drugi dan, jer je u procesu eliminacije celulita neophodno održati kontinuitet. Nakon deset tretmana, pravi se pauza, a po potrebi radi se novi blok. Budući da celulit nije nastao u roku od pet dana, nemoguće ga je odstraniti preko noći. Poboljšana cirkulacija ubrzava proces detoksikacije, te se, zarad očuvanja postignutih rezultata, preporučuje "održavanje" jednom nedeljno.

TAJLANDSKA MASAŽADa biste poboljšali opšte stanje organizma, oblikovali svoje telo, opustili mišiće, očuvali vitalnost i visok nivo životne energije do poznih godina tu je ova drevna metoda Tradicionalna tajlandska masaža koristi pokrete glađenja, rastezanja i pritiskanja akupresurnih tačaka kao i delovanje energičnim pokretima. Koriste se pritisci različite jačine u kojima učestvuju palčevi, dlanovi, ali se uključuju i podlaktice i laktovi da bi se što dublje delovalo na akupresurne tačke, poboljšala cirkulacija i protok energije u organizmu. U nekim pokretima rastezanja uključuju se čak i kolena. Završetak je obično pokretima glađenja mišića gde terapeut postavlja klijenta u položaj koji će mu najbolje opustiti mišiće.